Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál

A Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál Veszprém és a Balaton-régió legjelentősebb irodalmi, összművészeti eseménye a szezonon kívüli időszakban, 2023.02.23-2023.02.26 között valósul meg.

 

Az esemény országosan is egyedülálló, hiszen egyrészről az irodalom határterületeire (krimi, fantasy, sci-fi, képregény, dalszöveg) és a feltörekvő előadókra fókuszál, másrészről pedig nem klasszikus irodalmi terekben, hanem klubokban, koncerttermekben, pubokban rendezzük meg a programokat. Mindemellett természetesen a kortárs irodalom nagy nevei közül is többen a Holtszezon vendégei lesznek. A fesztivál erős irodalmi fókusszal rendelkező összművészeti rendezvény, ezért sok koncert, színház és képzőművészeti esemény is a programkínálat része lesz. Összesen 12 helyszínen, közel 100 programot tervezünk.

A Holtszezon különösen nagy hangsúlyt fektet az alkotás népszerűsítésére, ezért rengeteg workshopra lehet jelentkezni a fesztivál ideje alatt: krimiíró, dalszövegíró, hip-hop-, graffity-, és kreatív írás műhelyek várják a látogatókat. A célcsoportunkat alapvetően a régió középiskolás és egyetemista korosztálya jelenti.

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa
program támogatásával jött létre.

További részletek a Holtszezon weboldalán érhetők el, az alábbi linken:

Holtszezon | Főoldal